5 συμπτώματα κακών καλωδίων μπαταρίας (αρνητικό καλώδιο/σύρμα γείωσης)

5 συμπτώματα κακών καλωδίων μπαταρίας (αρνητικό καλώδιο/σύρμα γείωσης)

5 προειδοποιητικά σημάδια ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Η μπαταρία του αυτοκινήτου σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του οχήματός σας. Είναι υπεύθυνο για την εκκίνηση του κινητήρα σας, την τροφοδοσία των φώτων σας και τη διατήρηση των ηλεκτρονικών σας σε λειτουργία. Ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η νεκρή μπαταρία είναι σημάδι προβλήματος, λίγοι συνειδητοποιούν ότι τα ελαττωματικά καλώδια της μπαταρίας μπορεί να είναι εξίσου προβληματικά.

Τα καλώδια είναι αυτά που συνδέουν την μπαταρία σας με το υπόλοιπο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σας και όταν είναι κατεστραμμένα, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε πέντε προειδοποιητικά σημάδια ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Από τη μείωση της έντασης των προβολέων έως τον αργό κινητήρα, θα καλύψουμε όλα τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας. Επομένως, είτε είστε λάτρης του αυτοκινήτου είτε απλά ένας απλός οδηγός, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να εντοπίσετε τα σημάδια ενός καλωδίου μπαταρίας που δεν λειτουργεί σωστά.

1. Τι είναι τα καλώδια της μπαταρίας;

Πριν βουτήξουμε στα προειδοποιητικά σημάδια των ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας, ας προσδιορίσουμε πρώτα ποια είναι αυτά. Τα καλώδια της μπαταρίας είναι χοντρά καλώδια που συνδέουν την μπαταρία του αυτοκινήτου σας με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματός σας. Είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος από την μπαταρία στον κινητήρα εκκίνησης, τον εναλλάκτη και άλλα εξαρτήματα που απαιτούν ηλεκτρισμό για να λειτουργήσουν.

Τα καλώδια μπαταριών έρχονται συχνά σε ζεύγη, με το ένα καλώδιο να φέρει το θετικό φορτίο και το άλλο το αρνητικό. Το θετικό καλώδιο έχει συνήθως κόκκινο χρώμα ενώ το αρνητικό έχει μαύρο χρώμα. Αυτά τα καλώδια είναι απαραίτητα για την εκκίνηση του αυτοκινήτου σας και την ομαλή λειτουργία του.

Δεδομένου ότι τα καλώδια της μπαταρίας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου σας, τυχόν προβλήματα με αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην απόδοση του οχήματός σας. Είναι σημαντικό να προσέχετε για προειδοποιητικά σημάδια ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας για να αποφύγετε σοβαρά προβλήματα.

2. Γιατί είναι σημαντικά τα καλώδια της μπαταρίας;

Τα καλώδια της μπαταρίας είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο του ηλεκτρικού συστήματος του οχήματός σας. Είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος από την μπαταρία στον κινητήρα της μίζας και των υπόλοιπων ηλεκτρικών εξαρτημάτων του οχήματος, όπως φώτα, ραδιόφωνο και κλιματισμό. Τα καλώδια της μπαταρίας είναι ζωτικής σημασίας καθώς παρέχουν την απαραίτητη ισχύ για την εκκίνηση του κινητήρα και τη διατήρηση του οχήματος σε λειτουργία.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, τα καλώδια της μπαταρίας μπορεί να διαβρωθούν, να καταστραφούν ή να φθαρούν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Τα ελαττωματικά καλώδια της μπαταρίας μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορα ηλεκτρικά προβλήματα, όπως τα φώτα που τρεμοπαίζουν, η ασθενής ανάφλεξη και ακόμη και η πλήρης βλάβη του κινητήρα.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε για προειδοποιητικά σημάδια ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας και να λάβετε μέτρα πριν τα πράγματα χειροτερέψουν. Επιθεωρώντας τακτικά τα καλώδια της μπαταρίας σας και επιλύοντας τυχόν προβλήματα εγκαίρως, μπορείτε να αποφύγετε δαπανηρές επισκευές και να διατηρήσετε το όχημά σας ομαλά και με ασφάλεια.

3. Οπτική επιθεώρηση των καλωδίων της μπαταρίας

Η πραγματοποίηση οπτικής επιθεώρησης των καλωδίων της μπαταρίας είναι ένα κρίσιμο βήμα για τον εντοπισμό ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας. Με την πάροδο του χρόνου, τα καλώδια της μπαταρίας μπορεί να διαβρωθούν, να καταστραφούν ή να φθαρούν λόγω έκθεσης σε θερμότητα, κραδασμούς και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Επομένως, συνιστάται ιδιαίτερα να πραγματοποιείτε περιοδικά οπτικό έλεγχο των καλωδίων της μπαταρίας σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Ένα από τα πιο κοινά σημάδια ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας είναι η διάβρωση. Η διάβρωση εμφανίζεται ως κονιώδης ουσία στα μεταλλικά μέρη των καλωδίων της μπαταρίας και μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί μέσω μιας οπτικής επιθεώρησης. Άλλα σημάδια ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας περιλαμβάνουν ξεφτισμένο ή ράγισμα της μόνωσης του καλωδίου, χαλαρούς ή σπασμένους σφιγκτήρες καλωδίων και αποχρωματισμένη ή λιωμένη μόνωση καλωδίων.

Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια κατά την οπτική επιθεώρησή σας, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αμέσως. Η παράβλεψη των ελαττωματικών καλωδίων της μπαταρίας μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά ζητημάτων, όπως δυσκολία εκκίνησης του οχήματος, κακή απόδοση ηλεκτρικού συστήματος, ακόμη και ζημιά στην μπαταρία του οχήματος ή σε άλλα ηλεκτρικά εξαρτήματα.

Συμπερασματικά, η πραγματοποίηση μιας οπτικής επιθεώρησης των καλωδίων της μπαταρίας είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων προτού γίνουν μεγάλα προβλήματα. Αφιερώνοντας χρόνο για να ελέγχετε τακτικά τα καλώδια της μπαταρίας σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματός σας λειτουργεί ομαλά και να αποφύγετε δαπανηρές επισκευές στη γραμμή.

4. Δυσκολία εκκίνησης του οχήματος

Η δυσκολία εκκίνησης του οχήματος είναι ένα από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας. Όταν τα καλώδια της μπαταρίας διαβρωθούν ή φθαρούν, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να παρέχουν την απαραίτητη ηλεκτρική ισχύ για την εκκίνηση του οχήματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο κινητήρας αναβοσβήνει πιο αργά από το συνηθισμένο ή δεν ξεκινά καθόλου.

Επιπλέον, μπορεί να ακούσετε ήχους κρότου ή τριξίματος όταν προσπαθείτε να εκκινήσετε τον κινητήρα, που συχνά είναι ένδειξη αδύναμης ή νεκρής μπαταρίας. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, είναι σημαντικό να ελέγξετε τα καλώδια της μπαταρίας σας από έναν επαγγελματία μηχανικό το συντομότερο δυνατό.

Η αγνόηση της δυσκολίας εκκίνησης του οχήματός σας μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ζημιά στην μπαταρία και σε άλλα ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματός σας. Θα μπορούσε επίσης να σας αφήσει αποκλεισμένους σε μια επικίνδυνη κατάσταση, ειδικά εάν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το όχημά σας στη μέση του δρόμου ή σε μια άγνωστη τοποθεσία. Μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά – ελέγχετε τακτικά τα καλώδια της μπαταρίας σας για να διασφαλίζετε ότι το όχημά σας ξεκινά ομαλά κάθε φορά.

5. Ρύθμιση προβολέων και ηλεκτρικά προβλήματα

Η μείωση της έντασης των προβολέων και τα ηλεκτρικά προβλήματα είναι προειδοποιητικά σημάδια ότι τα καλώδια της μπαταρίας σας μπορεί να είναι ελαττωματικά. Όταν τα καλώδια της μπαταρίας σας είναι κατεστραμμένα ή διαβρωμένα, δεν μπορούν να μεταδώσουν σωστά το ηλεκτρικό ρεύμα για να τροφοδοτήσουν τους προβολείς σας και άλλα ηλεκτρικά εξαρτήματα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να δείτε τους προβολείς σας να τρεμοπαίζουν ή να γίνονται πιο σκοτεινοί από το συνηθισμένο. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι τα φώτα του ταμπλό σας χαμηλώνουν ή τρεμοπαίζουν επίσης.

Εκτός από τους προβολείς που χαμηλώνουν, ενδέχεται να προκύψουν και άλλα ηλεκτρικά προβλήματα. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητό σας μπορεί να δυσκολεύεται να ξεκινήσει ή μπορεί να σβήσει απροσδόκητα. Το ραδιόφωνό σας και άλλες ηλεκτρονικές λειτουργίες μπορεί επίσης να σταματήσουν να λειτουργούν ή να λειτουργούν κατά διαστήματα. Αυτά τα ζητήματα μπορεί να φαίνονται ασήμαντα στην αρχή, αλλά μπορούν γρήγορα να κλιμακωθούν σε μεγάλα προβλήματα εάν δεν αντιμετωπιστούν.

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια, είναι σημαντικό να ελέγξετε τα καλώδια της μπαταρίας σας από έναν εξειδικευμένο μηχανικό το συντομότερο δυνατό. Μπορούν να διαγνώσουν και να επιδιορθώσουν το πρόβλημα, διασφαλίζοντας ότι το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σας λειτουργεί σωστά και μειώνοντας τον κίνδυνο ζημιάς σε άλλα εξαρτήματα.

6. Διάβρωση μπαταρίας και διαρροές οξέος

Εάν χρησιμοποιείτε καλώδια επαναφορτιζόμενων μπαταριών, φροντίστε να τα επιθεωρήσετε για διάβρωση και διαρροές οξέος. Η διάβρωση μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των καλωδίων, ενώ διαρροές οξέος μπορεί να διαβρώσουν την μπαταρία και ακόμη και να προκαλέσουν πυρκαγιά.

7. Μυρωδιά καψίματος ή καπνός

Εάν μυρίζετε μια μυρωδιά καμένου ή βλέπετε καπνό να βγαίνει από το χώρο του κινητήρα σας, αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα καλώδια της μπαταρίας σας μπορεί να είναι ελαττωματικά. Αυτό είναι ένα σοβαρό προειδοποιητικό σημάδι και δεν πρέπει να αγνοηθεί. Είναι σημαντικό να διερευνήσετε την αιτία της μυρωδιάς καύσης ή του καπνού το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιά στο όχημά σας ή ακόμη και ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι οσμές ή ο καπνός μπορεί να προκληθούν από διάφορα ζητήματα, όπως φθαρμένα ή κατεστραμμένα καλώδια, χαλαρή σύνδεση ή ακόμα και κατεστραμμένη μπαταρία. Με την πάροδο του χρόνου, η μόνωση των καλωδίων σας μπορεί να χαλάσει, προκαλώντας βραχυκύκλωμα και πιθανόν σπινθήρα, που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Επιπλέον, μπορεί να συσσωρευτεί διάβρωση στους ακροδέκτες ή στα καλώδια της μπαταρίας, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει σπινθήρα και να οδηγήσει σε υπερθέρμανση.

Εάν παρατηρήσετε μυρωδιά καμένου ή δείτε καπνό να βγαίνει από το χώρο του κινητήρα σας, απενεργοποιήστε αμέσως το όχημά σας και μην επιχειρήσετε να το οδηγήσετε. Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία μηχανικό το συντομότερο δυνατό για να επιθεωρήσει και να επισκευάσει τα καλώδια της μπαταρίας σας εάν είναι απαραίτητο. Η αγνόηση αυτής της προειδοποιητικής πινακίδας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ζημιά στο όχημά σας ή ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια για εσάς και τους άλλους οδηγούς στο δρόμο.

8. Πώς να δοκιμάσετε τα καλώδια της μπαταρίας

Όσον αφορά τις μπαταρίες και τα καλώδια φόρτισης, θα πρέπει να είστε πάντα σε επιφυλακή για μερικά προειδοποιητικά σημάδια που θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι τα καλώδια της μπαταρίας σας είναι ελαττωματικά. Αν αγνοήσετε αυτά τα σημάδια, μπορεί να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα.

1. Το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά

Εάν το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά, είναι πιθανό επειδή υπάρχει πρόβλημα με την μπαταρία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τα καλώδια της μπαταρίας. Εάν είναι ελαττωματικά, μπορεί να προκαλούν πρόβλημα στη σύνδεση μεταξύ της μπαταρίας και της μίζας.

2. Η μπαταρία σας έχει διαρροή

Εάν η μπαταρία σας έχει διαρροή, μπορεί να οφείλεται σε ελαττωματικό καλώδιο. Εάν το καλώδιο είναι ελαττωματικό, μπορεί να προκαλέσει διαρροή της μπαταρίας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητό σας και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλετε να αγνοήσετε.

3. Το αυτοκίνητό σας υπερθερμαίνεται

Εάν το αυτοκίνητό σας υπερθερμαίνεται, είναι πιθανό να οφείλεται σε ελαττωματικό καλώδιο μπαταρίας. Εάν το καλώδιο είναι ελαττωματικό, μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της μπαταρίας. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητό σας και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλετε να αγνοήσετε.

4. Το αυτοκίνητό σας καπνίζει

Εάν το αυτοκίνητό σας καπνίζει, είναι πιθανό να οφείλεται σε ελαττωματικό καλώδιο μπαταρίας. Εάν το καλώδιο είναι ελαττωματικό, μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της μπαταρίας. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητό σας και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλετε να αγνοήσετε.

5. Το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά

Εάν το αυτοκίνητό σας δεν ξεκινά, είναι πιθανό να οφείλεται σε ελαττωματικό καλώδιο μπαταρίας. Εάν το καλώδιο είναι ελαττωματικό, μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της μπαταρίας. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο αυτοκίνητό σας και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλετε να αγνοήσετε.

9. Πώς να αντικαταστήσετε τα ελαττωματικά καλώδια της μπαταρίας

Η αντικατάσταση ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας δεν είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά απαιτεί κάποιες γνώσεις και λίγα εργαλεία. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι αποσυνδεδεμένη και ο κινητήρας έχει κρυώσει. Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για το πώς να αντικαταστήσετε τα ελαττωματικά καλώδια μπαταρίας:

Βήμα 1: Προσδιορίστε το ελαττωματικό καλώδιο

Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε το ελαττωματικό καλώδιο. Ελέγξτε για τυχόν φυσική ζημιά, διάβρωση ή χαλαρές συνδέσεις. Συνήθως, το αρνητικό καλώδιο είναι αυτό που καταστρέφεται πιο συχνά.

Βήμα 2: Αφαιρέστε το παλιό καλώδιο

Χρησιμοποιώντας ένα κλειδί ή μια πένσα, αφαιρέστε το καλώδιο από τον ακροδέκτη της μπαταρίας και το άλλο άκρο από το μπλοκ κινητήρα ή τη μίζα. Εάν το καλώδιο είναι διαβρωμένο, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια συρμάτινη βούρτσα για να αφαιρέσετε τη σκουριά.

Βήμα 3: Εγκαταστήστε το νέο καλώδιο

Τοποθετήστε το νέο καλώδιο στην ίδια θέση που ήταν το παλιό και σφίξτε το με το κλειδί ή την πένσα. Βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις είναι αρκετά σφιχτές για να αποφύγετε τυχόν χαλαρές συνδέσεις.

Βήμα 4: Συνδέστε ξανά την μπαταρία

Συνδέστε την μπαταρία στο νέο καλώδιο, ξεκινώντας πρώτα από τον θετικό πόλο και μετά τον αρνητικό.

Βήμα 5: Δοκιμάστε την μπαταρία

Ξεκινήστε τον κινητήρα και δοκιμάστε την μπαταρία για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά. Εάν η μπαταρία εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε άλλα εξαρτήματα όπως τον εναλλάκτη ή τη μίζα.

Η αντικατάσταση των ελαττωματικών καλωδίων της μπαταρίας είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή τυχόν ηλεκτρικών προβλημάτων στο όχημά σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε μόνοι σας, ζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία μηχανικού.

10. Συμπέρασμα και συμπεράσματα

Συμπερασματικά, τα καλώδια της μπαταρίας είναι απαραίτητο στοιχείο στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματός σας. Η αγνόηση των προειδοποιητικών σημάτων των ελαττωματικών καλωδίων της μπαταρίας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, από τον εγκλωβισμό στο δρόμο έως την πρόκληση ζημιάς σε άλλα ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματός σας. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα καλώδια της μπαταρίας σας και να τα αντικαθιστάτε εάν χρειάζεται.

Τα πέντε προειδοποιητικά σημάδια των ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας περιλαμβάνουν τη διάβρωση, τα φθαρμένα ή κατεστραμμένα καλώδια, τις χαλαρές συνδέσεις, τη δυσκολία εκκίνησης του κινητήρα και τους προβολείς που τρεμοπαίζουν. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα σημάδια, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα πριν το πρόβλημα επιδεινωθεί. Μπορείτε είτε να αντικαταστήσετε μόνοι σας το καλώδιο, είτε να το πάτε σε μηχανικό είτε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Η τακτική συντήρηση του ηλεκτρικού συστήματος του οχήματός σας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων με τα καλώδια της μπαταρίας σας. Αυτό περιλαμβάνει τον καθαρισμό των ακροδεκτών της μπαταρίας, τον έλεγχο της στάθμης υγρών της μπαταρίας και τη δοκιμή του συστήματος φόρτισής σας. Λαμβάνοντας αυτά τα απλά μέτρα, μπορείτε να αποφύγετε τις δαπανηρές επισκευές και να εξασφαλίσετε τη μακροζωία του οχήματός σας.

Θυμηθείτε ότι τα καλώδια της μπαταρίας του οχήματός σας είναι υπεύθυνα για την παροχή ρεύματος στο υπόλοιπο ηλεκτρικό σύστημα. Μην αγνοείτε τα προειδοποιητικά σημάδια των ελαττωματικών καλωδίων και λάβετε μέτρα αμέσως για να αποφύγετε πιο σημαντικά προβλήματα. Με την κατάλληλη συντήρηση, μπορείτε να διατηρήσετε το όχημά σας να λειτουργεί ομαλά και με ασφάλεια.

Ελπίζουμε να βρήκατε χρήσιμο το άρθρο μας σχετικά με τα προειδοποιητικά σημάδια των ελαττωματικών καλωδίων μπαταρίας. Όπως έχουμε συζητήσει, τα καλώδια της μπαταρίας είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο του ηλεκτρικού συστήματος του αυτοκινήτου σας και εάν είναι ελαττωματικά, μπορεί να οδηγήσει σε κάθε είδους προβλήματα. Εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα σημάδια που αναφέραμε, είναι σημαντικό να ελέγξετε τα καλώδια της μπαταρίας σας το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε τυχόν μόνιμες ζημιές. Φροντίζοντας τα καλώδια της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας, θα είστε σε θέση να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά. Μείνετε ασφαλείς στο δρόμο και προσέχετε αυτά τα προειδοποιητικά σήματα!

———————————

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *